03.08.2008

Time for a change

De mult timp vroiam sa upgradez sistemul de operare. Versiunea 12.1 aparuse de mult, dar pentru ca nu aveam timp pentru un reinstall, am ramas inca la 12.
Dar, gata cu BAC-ul si admiterea, da-i cu install-ul.
Asa arata desktopul inainte:





era un Gnome 2.6.18, oarecum vechi pentru perioada aia dar functiona foarte bine. m-am obisnuit atat de mult cu el, ca dupa instalarea Bluewhite64 12.1 nu m-am simtit bine in KDE. Pur si simplu ceva nu era bine si nu ma simteam in largul meu. Am incercat sa-l mai customizez, am incercat XFCE, dar nu era la fel. Mi-am luat inima in dinti si am zis ca ma pun sa compilez Gnome-ul, ca daca nu, trec pe Ubuntu.
Din fericire, am gasit site-ul http://www.mkanet.de/ care are un script care iti downlodeaza, compileaza, creeaza si isntaleaza toate pachetele pt Gnome, aproape automat, eu trebuie doar sa il pornesc. Primele 2 incercari au esuat si pentru ca am banuit ca e din cauza ca instalarea nu era "curata", eu instaland niste programe pe acolo, am reinstalat sistemul si repornit scriptul. 7 ore mai tarziu era gata compilarea si aveam instalat Gnome 2.22.3. urmatoarea zi am instalat alte pachete, cu ajutorul aceluiasi script si dupa alte 7 ore de compilare am fost foarte fericit. Back in Gnome!

Uite cum arata acum:







Inca n-am avut probleme cu el, functioneaza foarte bine :D.

That's all!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cum ai portat Photoshop-ul? E versiune foarte veche, dar merge.

Si ce tunerTV ai? WinFast-ul meu o merge?

demi spunea...

Nu l-am portat, l-am instalat prin wine. Am reusit sa instalez si CS2, dar nu-mi place versiunea aia ca mai mult se taraste.

TV tuner am ceva K-world nu-stiu-ce. Chipul tunerului era important pentru mine, ii Philips 7134. Am cautat un tuner special cu chipul respectiv pentru ca stiam ca ala functioneaza :P

Despre winfast, stiu ca merge, pentru ca ii un tuner destul de raspandit. Mai bine cauti pe ubuntuforums, ca acolo sigur gasesti :)

alinrus spunea...

jim morrison 4 ever! :)