19.08.2007

Windows V(iruses). I(nfections). S(pyware). T(rojans). A(dware).

Iata ca au trecut cateva luni de cand mi-am instalat Vista. Prima data am pus Vista Business pe 32 de biti iar a doua oara, tot Business, dar pe 64 de biti, ambele legale.
In primul rand, mananca resurse ca un porc. Am 1 GB RAM, iar dupa pornire, 50% din RAM-i is ocupati. Nu stiu cu ce. Am scos toata samdramaua aia de interfata Aero, dar tot asa. Oricum ma deranja interfata. E interesanta, dar nu-i cine-stie-ce, mai ales ca ma obijnuisem cu interfete de Linux. Apropo de Linux, cand bootez calculatorul in Linux, booteaza mai repede si imi mananca si de doua ori mai putina memorie. Si arata si se misca si mai bine, parerea mea.
O alta problema care ma deranjeaza foarte mult, sunt update-urile. Acum de ceva timp, si-a instalat niste update-uri cand am dat shutdown. Cand l-am repornit, s-a restartat de vreo 4 ori si aa stat cam o jumatate de ora cu configurarea update-urilor. Dar cand sa sting din nou calculatorul, spre mirarea mea, iarasi vrea sa-si instaleze update-uri, tot aceleasi. Oamenii astia de la M$ nici update-uri nu stiu sa-si faca calumea! Se pare ca nu-s singurul care are astfel de probleme cu update-uri care se instaleaza in bucla. Gata, eu nu mai pun niciun update pana nu apare Service Pack 1. Si ii sfatuiesc si pe cei care citesc articolul asta sa nu-si instaleze Vista decat dupa ce apare Service Pack 1.

Niciun comentariu: